КОНКУРСИ

Урбанистичко архитектонски КОНКУРСИ

Рад на задатим темама на националним и интернационалним конкурсима, представља прилику за проверу концептуалних решења, као и проверу потенцијала и капацитета радног тима за различите тематске оквире. Дизајн са којим аутори наступају на конкурсима им омогућава проверу нових приступа у изградњи  уз примену нових материјала и приступа пројектовању , који се тако примењени, свакако надаље могу користити и приликом рада на пројектима за клијенте који послове наручују од стране искусних тимова, који су у том смислу сигуран избор за сарадњу за потребе израде пројеката , посебно у случајевима захтева за уникатним пројектима концептуалне природе. Награде представљају потврду квалитета рада и  приступа пројектовању, које на конкурсним темама најчешће захтева посебну фазу истраживања, у којој се коначно решење појављује као, резултат комплетног увида у теренске, инфарструкурне и визуелне карактеристике локације, за коју се одређени конкурс расписује.

ТРИ ЖДРАЛА / Локација 1 / Тајпеи/Тајван/ Република Кина

Дизајн наградјен бронзаном наградом у ИТАЛИЈИ 2013/2014

Архитектура Новог Градског Музеја Уметности у Тајпеју на Тајвану у Републици Кини , креирана од стране бироа “Рудник Урбанизам Дизајн Архитектура”, симболично представља птицу у гнезду на зеленој тераси-парку  поред реке, која се може препознати из велике даљине али и из позиције шеталишта поред реке Јинге. Облик музеја је неспутан минималистички уравнотежен покрет птице Ждрал,  са  атријумом у форми птичјих плућа, у која се свеж ваздух и сунчева светлост простиру путем отвора на зеленом крову Музеја. Са својим крилима као изложбеним простором, и главом ждрала  као уметничким тематским ресторанон, посетиоци  на једнинствен начин могу уживати у погледу на природу у окружење.

https://competition.adesignaward.com/design.php?ID=30707

ТРИ ЖДРАЛА / Локација 2 / Хелсинки / Музеј Гугенхајм

Идејно решење креирано је за потребе апликације на највећем тематском светском онлајн конурсу  за Музеј Гугенхајм у Хелсинкију 2015. Балтичко море и фински залив, наглашавају снажну везу између архитектуре и природе, у којој дизајн Гуггенхајм Музеја у Хелсинкију у облику Ждрала, отелотворује концепт синергије природе и људских потреба за уметношћу у једну грађевинску структуру. Недостајући део загонетке Етелäсатама, која ће се уклопити у амбијент старе луке Хелсинкија,  представља симбиоза  хотела ПАЛАЦЕ, паркираних Крузера, који се обично налазе у заливу на терминалу Хелсинки Олимпија и природе коју представља Вуори Парк. Птица у гнезду би могла бити онај део који недостаје, јер је Финска земља која поносно служи природи, са највећом колонијом ждралова на северу Европе, који свој лет приликом миграцији ка југу започињу управо из Финске. Један од њих могао је и трајно остати на пристаништу старе луке као ГУГЕНХАЈМОВ чувар уметничког блага.

http://designguggenheimhelsinki.org/exhibition/participating-architects

ТРИ ЖДРАЛА / Локација 3 / Сукијан / Република Кина

Идејно решење Научног центра за ботанику представља једно од најуспешнијих остварења бироа  Рудник дизајнирано за ‘НаТиан’ Cup International Design Competition2017. који је организован од стране града Сукијана, бироа за планирање Сукијана и фирме ЦБЦ.  Дизајн је поново креиран у облику птице Ждрал , као традиционалног симбола у кинеској култури за срећу и дуговечност. Птица Ждрал у овом случају као мотив прати концептуалну идеју из дизајна централног парка Сукијан Лејксајд, где је централна оса парка постављена као парковска стаза, инспирисана традиционалном кинеском  свиленом марамом и њеним обликом приликом њеног додира са тлом. ‘НаТиан’ Цуп Интернатионал Десигн у том смислу, симболично је представљао јединствену позивницу за дизајн украса на оси кретања парка -мараме , за шта је као мотив поново узета птица Ждрал као национална птица Кине, и будућа архитектонска структура, који је могла у овом случају бити домаћин Научног центра за ботанику. Ентеријер Центра рађен је као вишенаменски јединствени простор у којем се кретање али и учење посматрају као део истог доживљаја.

Центар 3д модел визуелизација објекта у парку

http://natiancompetition.uedmagazine.net/2017/enresult.html

Ентеријер концептуално решење у основи и 3д визуелизација

Enterijeri – i Varijante 2 lokacije Centra 3d vizuelizacija